7 Kasım 2008 Cuma

BALIĞIN YARARLARI...

Balık; Annemin ve babamın çabaları boşa çıkmadı balık sevgilerini banada aşıladılar sonunda, çok hoş, tapzeze balık sen seçiyorsun istediğini, yirmi dakida geliyor,hiçbir lüksü yok balığın lezzetinden ,tazeliğinden ve hijyeninden başka(zaten önemli olanda bu, tavsiye edilipde gittiğimiz balıkçıdan söz ediyorum çok güzel bir yer)Bu sefer çok sevdim çokda yedim balık, ben yedim annem ve babam çok sevindi,çok yararlıymış bu balık sizde yiyin en az haftada birkez biz öyle yapıyoruz...İşte size birkaç yararlı bilgi:

BALIĞIN YARARLARI:Yağ oranı düşük olan balık hayvansal proteinin önemli bir kaynağıdır. Balık yüksek kaliteli protein, omega 3, omega 6, vitamin ve mineral içermesi açısından besin değeri yüksek bir besindir. Kalp sağlığı üzerine koruyucu etki göstererek, kötü huylu kolesterolün azalmasını, iyi huylu kolesterolün artmasını sağlayan, bu sayede kan damarlarının tıkanmasını önleyerek dolaşımın akışkanlığını devam ettiren omega 3 yağ asitleri yönünden zengin olan balığın bu etkileri konuyla ilgili çok sayıdaki araştırmayla da desteklenmektedir. Omega 3 yağ asitlerinin sağlık üzerine bir diğer etkisi kansere karşı koruyucu kalkan işlevi görmesidir. Özellikle göğüs, prostat ve kolon kanserinde omega 3'ün yararlı olduğu bilinmektedir. Balığın özellikle çocuklarda zekâyı geliştirici özelliği vardır. Düzenli olarak omega-3 bakımından zengin besinler tüketenlerde beyin yaşlanması daha da yavaşlatır...
Omega-3 yağ asitlerinden istifade etmek için az da olsa balık yemelisiniz. Haftada bir kere de olsa beslenme planınıza balığı eklemeyi unutmayın.

İşte balık yemenin yararları..

Kalp krizi riskini önler, kolesterolünüzü dengeler
Küçük çocuklarda gözün retinası ile beyin gelişimine yardımcı olur: Gebelikte anne adayları fetal gelişim için gebeliğin son üçüncü ayında haftada bir ya da iki kez balık yemeliler. Ayrıca, prematüre bebeklerde geri dönülemez görsel boukluk riskini önler. Ancak hamileler kılıç balığı, köpek balığı, taze ton balığı gibi ağır metal ve ilaç içeren balıkları yememeliler. Balık yağı içeren ilaçları kontrol edilmedikleri ve kalite garantisi olmadığı için almamalılar.

Kilo kontrolü sağlar.
Balık düşük yağ ve kalori içerdiği için diyette mükemmel bir besindir. Buğulama, ızgara gibi pişirme şekilleri daha çok önerilir.

Romatizmal hastalıklara iyi gelir.
Balık yağları romatoid hastalıklar ve şişilkleri için yararlıdır. Bu nedenle haftada birkaç kez balık yenmelidir. Eğer düzenli olarak balık yerseniz romatizmal hastalıklardan korunabilirsiniz.

Göğüs kanserini önlemeye yardımcı olur.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

OHH OHH KOCAMAN AFERİN SANA BALIK YEDİĞİN İÇİN...

Adsız dedi ki...

Aferin benim kuzuma sonunda anneciğin başardı sana balık yedirmeyi ne mutlu...

Adsız dedi ki...

bende denizden babam çıksa yerim diyenlerdenim balık çok faydalıdır yemeye devam haftada bir kez..

beyzanın annesi dedi ki...

teşekkürler
artık sık sık görüşmek dileğiyle

sevgiler...

ZEZE İLE UCİ dedi ki...

TEŞEKKÜRLER ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDDI ZEZEDE BAYILIYOR BALIĞAA...

nazar değmesin

nazar değmesin
maşşallah

MERHABA BEN ÇİSE ARSLAN HOŞGELDİNİZ...(MAŞŞALLAHDEMEYİ UNUTMAYIN LÜTFEN)

:)

İLK GÜNDEN BU GÜNE İYİKİ VARSIN ÇİSE'MİZ.

Hakkımda