10 Eylül 2008 Çarşamba

UNUTMA...





Unutma..Senden bir tane daha yok bu dünyada.
Gülümsemeyi asla unutma. Gözlerinin içi gülsün gülerken, bakışların pırıl pırıl olsun ve her zaman nemli kalsın göz pınarların. Unutma kendini sevilebilecek bir insan haline getirmeyi ve ondan sonra da kendini sevip kendine sarılmayı. Zamana güven ve onun senin en büyük dostlarından biri olduğuna. Acılarının ve felaketlerinin ancak onun koynunda uyuyabileceğini unutma. Unutma. Başına gelenlerin günün birinde kişisel tarihinin ayrıntılarından biri olmaya mahkum olacağını unutma.
Her çiçek sevgilin olsun, her sevgilin ise bir çiçek. Açık tut gönlünü tüm güzelliklere. Yasalar, günahlar, yasaklar sen olduğun için vardır. Ve sen bir tane olduğun için bu koca dünyada, gir günaha çekinmeden, çiğne yasayı. Ay dedenin sihrini gönderdiği gecelerde uyuyarak çalma hayatından saatlerini. Gecenin içinde yolculuğa çıkmayı unutma. İçinde hiç ölmeyecek bir gençlik virüsü yarat ve kaç yaşında olursan ol, her zaman yirmi beş yaşında kalman gerektiğini unutma.
Asla taviz verme seni sen yapan yanlarından. Onurlu bir yaşam sürebilmen için, şartlar ne olursa olsun direnmeyi sakın unutma. İçindeki seni katletmeye kalkma sakın. Kendine vuracağın her darbenin seni senden biraz daha uzaklaştıracağını unutma. Korkma mahallenin delisi olmaktan. Doğrucu davutlar ne kadar çoğalırsa mahallende, hayat mutlaka daha iyiye gidecektir, unutma. Hatanın affedilmeyecek olanından kaç, ama hata yapmayayım diye de yakıp geçme yıllarını. Unutma ki, hiç hata yapmayan bir insan yapabileceklerinin en iyisini yapamamış demektir hayatta.
Korkma insanca korkularından. Ve korkunun kendisinden çok, onun beklentisinin daha korkutucu olduğunu unutma. Bir anlamı olsun kendinle yaptığın kavgaların. Ve hep ileriye taşısın seni kavgada attığın her adım. Açık bırak pencereni ve sabah güneşinin rüzgarı önüne katarak perdelerle yapacağı raksa dönük olsun bakışların. Küçücük mutlulukların görkemine inandır kendini ve gülümse. Umutların bitmesin asla ve umutların bittiği yerin, hayatın da bittiği yer olacağını asla unutma.
Ve şaire kulak ver: " Senden bir tane daha yok bu dünyada."
GÜLÜMSEMEYİ VE YASAMAYI ASLA UNUTMA.....

7 yorum:

gülücüklerim benim dedi ki...

Çok güzel bir yazı, ellerine ve yüreğine sağlık, Çise'cik de ömür boyu mutlu ve onurlu bir hayat sürer.

Adsız dedi ki...

ç0k etkileyici bir yazı bütün evlatlarımız bu yazıyı örnek alır inşallah...

Adsız dedi ki...

çok süper Çise fotoğraflar çok güzel yazıda öyle...

siyap dedi ki...

çok güzel bir yazı,çok hoşuma gitti...
öpüyoruz,sevgileeer...

annecik dedi ki...

emeğine yüreğine sağlık güzel bir yazı olmuş

muko dedi ki...

yazı çok güzel ama çisecik dahada güzel:)

sevgiler...

уαѕємin... dedi ki...

bu yazıyı daha önce bi forumda okumuştum çok güzel bir yazı
küçük hanımla yazı bütünleşmiş tam olmuş

sevgiler canım

nazar değmesin

nazar değmesin
maşşallah

MERHABA BEN ÇİSE ARSLAN HOŞGELDİNİZ...(MAŞŞALLAHDEMEYİ UNUTMAYIN LÜTFEN)

:)

İLK GÜNDEN BU GÜNE İYİKİ VARSIN ÇİSE'MİZ.

Hakkımda