16 Ekim 2008 Perşembe

BİRAZDA ALIŞVERİŞ...


Sonbahar bitiyor kış geliyor, kendimize dikkat etmek lazım,soğuklara,enfeksiyonlu ortamlara,yememize ,içmememize herşeye....
Haydi alışverişe...
Herşeyi zamanında yani mevsiminde tüketmeli kışın bol bol meyve yenmeli, işte size yardımcı olucak birkaç bilgi;



    • OCAK Sebze:
      Kereviz, lahana, brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı,
      karaturp, kırmızı turp. Meyve: Elma, nar, portakal, armut, ayva, greyfurt.




    • ŞUBAT Sebze: Brokoli, brüksel lahanası,
      karnabahar, pazı, hindibağ, ıspanak, pırasa, pancar, defne yaprağı, havuç, frenk
      soğanı, turp. Meyve: Elma, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva.




    • MART Sebze: Ispanak, havuç, pırasa,kırmızı turp,
      brokoli. Meyve: Elma, muz




    • NİSAN Sebze: Taze soğan, taze sarımsak,
      kuşkonmaz,taze kekik, bakla, marul. Meyve: Can erik


    • MAYIS Sebze: Enginar, bakla, madımak, semizotu,
      papatya, ebegümeci, domates, salatalık. Meyve: Çilek, yeşil erik, malta
      eriğ
      i, dut.


    • HAZİRAN Sebze: Enginar, taze patates, taze
      fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, sivribiber, domates,
      salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul,üzüm yaprağı, taze soğan, taze
      sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi. Meyve: Kiraz, yeşil erik,
      malta eriğ
      i, kayısı, şeftali, dut.


    • TEMMUZ Sebze: Domates, salatalık, bezelye,
      dereotu, kum havucu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlıcan, semizotu,
      sivribiber, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya fasulyesi. Meyve: Kayısı,
      şeftali, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, vişne.


    • AĞUSTOS Sebze: Domates, salatalık, patlıcan,
      dolmalık biber, çarliston biber, sivribiber, taze fasulye, barbunya fasulyesi,
      kabak, mısır, kırmızı salçalık biber. Meyve: Kayısı, kavun, kırmızı erik,
      şeftali, vişne, böğürtlen, karpuz, incir, mürdüm eriğ
      i, üzüm.


    • EYLÜL Sebze: Mantar, patlıcan, mısır, pazı,
      biberiye, barbunya fasulyesi, kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber.
      Meyve: Mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm.


    • EKİM Sebze: Mantar, fındık, ceviz, ıspanak, yer
      elması, pırasa, lahana, kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar, havuç. Meyve:
      Armut, ceviz, üzüm, elma, greyfurt, mandalina, muz.


    • KASIMSebze: Balkabağı, kabak, lahana, kereviz,
      rasa, yer elması, havuç, ıspanak, karnabahar, pazı. Meyve: Ceviz, kestane,
      üzüm, elma, muz, mandalina, nar, armut, kivi, greyfurt, Trabzon hurması.


    • ARALIK Sebze: Balkabağı, lahana, yer elması,
      rasa, brüksel lahanası, karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç, pazı, kara
      lahana. Meyve: Elma, mandalina, portakal, nar, armut, muz, kivi, kestane,
    • greyfurt, ayva.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

KIŞ GELDİ DİKKAT DEĞİLMİ TATLI ÇİSE...

Adsız dedi ki...

aynen öyle kuzum yaralı bilgiler için de teşekkürler...

meleklerim ve ben dedi ki...

Herşeyi mevsiminde yemek çok faydalı Fatma'cım,faydalı bilgilerin için çok teşekkürler.
Maşallah küçük prensesime,o da Serra ablası gibi sütçü galiba....
Öpüyorum,sevgiyle kalın...

muko dedi ki...

bu güzelbilgiler ve bu çokk güzel fotoğraflar için teşekkürler..

sevgilerimle

siyap dedi ki...

bu liste iyi oldu fatmacım teşekkürler.sağlıklı günler hepimize...

nazar değmesin

nazar değmesin
maşşallah

MERHABA BEN ÇİSE ARSLAN HOŞGELDİNİZ...(MAŞŞALLAHDEMEYİ UNUTMAYIN LÜTFEN)

:)

İLK GÜNDEN BU GÜNE İYİKİ VARSIN ÇİSE'MİZ.

Hakkımda